Slektskafé

Slektskafé

Publisert av Hans Isdahl den 15.10.23.

Slektskaféen foregår i Nistua på bygdetunet på onsdager, kl. 19:00 - 21:00, én gang i måneden.

11. oktober: Vi var ganske få, men to av de frammøtte var nye besøkende. Hans Isdahl holdt en liten innledning om folketellinger, og om hvordan folketellingene i Norge kan få oss helt til 1700-tallet. De digitaliserte folketellingene - som inneholder feil - er enkle å lese og gir oss gode kunnskaper om familier og bosted, og om andre med samme bopel. Ellers er kafeen en uformell møteplass der en kan prate sammen om det en har funnet av slekt, og om det en håper på å finne. Og der hjelp er tilgjengelig. Som alltid er hovedkilden vår www.digitalarkivet.no.

1. november: Det var ønske på møtet 11. oktober å se litt på skifter og på eiendomsoverdragelser. Ellers tenker vi oss å si litt om slektsprogram. Vårt eksempel er Brothers Keeper, men det viktigste er at når man velger seg et slektsprogram, er det et som kan utveksle filer i GEDCOM-format. Ellers er vi åpne for temaer.

29. november: Vi avslutter i god tid før julestria. Foreløpig har vi ikke satt noe emne, det får vi diskutere 1. november. Kanskje kan det være behov for å se litt mer på søk i kirkebøker?

Vi regner med å fortsette på samme måte i år 2024...